Opfølgningskursus: Konflikthåndtering og assertiv kommunikation

Supervision: Opfølgning for tidligere deltagere på kurset Konflikthåndtering eller Assertiv kommunikation.

Vil du have supervision på dine færdigheder inden for konflikthåndtering?
Hvad fik du ud af kurset?
Fik du nye ideer, tanker, strategier, fornyet mod og gode forhåbninger til at tackle vanskelige situationer på jobbet?
Måske har du erfaringer med nye måder at håndtere konflikter?
Måske mestrer du konfliktfyldte situationer bedre end før? Samtidig kan du også have forsøgt at gøre noget nyt, der mislykkedes for dig. Og komme i situationer, der er vanskelige at takle? Vil du gerne fortsætte din udvikling?

Kurset er for dig, som tidligere har deltaget på kurset Konflikthåndtering og kommunikation eller Assertiv kommunikation.

Udbytte:

  • Du får supervision på de spørgsmål og vanskelige situationer, du kommer ud for.
  • Du får inspiration fra de andre, som deltager i gruppesupervisionen.
  • Du får redskaber til at håndtere konfliktfyldte situationer på en professionel måde.
  • Du kan desuden få supervision på helt konkrete udfordringer på jobbet, så de ikke bliver fastlåste. Vi kigger nærmere på hvilke andre strategier, som du kan benytte dig af i den specifikke situation.

Indhold:

Du kommer i fællesskab med de andre til at udveksle erfaringer, idéer og du bliver inspireret på tværs af fagligheder. Du vil opdage fællestræk i jeres succesoplevelser og områder, der stadig bøvler. En gruppesupervision giver mulighed for at se egne problemstillinger i et nyt lys. Formålet er at øge kvaliteten i din kommunikation og konflikthåndtering i det daglige arbejde. Dagens forløb er dynamisk, således at I alle engageres i at udfolde hinandens erfaringer og udfordringer.

Form:

Supervision er en faglig udviklingsmetode til inspiration og refleksion med andre, som står i en lignende situation som dig. Vi kommer til at se nærmere på netop dét, du stadig synes bøvler for dig. Supervisionen foregår i en professionel ramme. Supervisor er en erhvervspsykolog.

Kursusindhold

Selve supervisionen tager udgangspunkt i vanskelige samarbejdssituationer, som du og de andre deltagere står i. Hvilke emner, vi kommer ind på, hvor meget emnerne fylder, og hvornår vi kommer ind på dem, afhænger derfor af deltagernes behov. Du kommer desuden til at lære en rigtig god metode til at give respons i en supervisionsgruppe, hvor du får forskellige strategier og gode fifs. Du opnår fornyet nysgerrighed på andre måder at håndtere konflikter, og det vil blive tydeligt hvilke strategier, der allerede fungerer godt for dig.

Temaer for dagen kan eksempelvis være:

Magtbalancer
Er du træt af at være en del af det skjulte magtspil, der udspiller sig i afdelingen? Hvorfor er det ikke okay, at din leder forlanger mere af dig end af din kollega?

Når samarbejdet går i hårdknude – hvad gør du så?
Når samtalen mellem dig og din kollega er stoppet, selv i frokoststuen, og du ikke længere har noget pænt at sige om den anden – hvad gør du så? Hvordan kan du selv åbne dialogen igen, og blive en version af dig selv som kollega, som du kan stå inde for? Vi ser på mulige strategier til at sætte gang i et samarbejde, der er gået i stå.

Den professionelle tilgang til konflikter
Når du kan fange dig selv i at svare med bitre stikpiller og spydige kommentarer, som en fornærmet teenager, og hellere foretrækker at tackle diskussioner på klogeste vis – med overskud som fagperson og kollega. Hvad gør du? Hvad har du allerede prøvet, og hvad kunne du gøre i stedet?

Har du en kollega som trumfer dig?
Hvad gør du, når din erfarne kollega bruger dig som personlig assistent til de trivielle ”skal-opgaver”? Trænger du også til at stå fast på retten til at blive respekteret og blive lyttet til?

Hvordan kan vi bedst arbejde sammen? Udnytte potentialet i forskellige arbejdstilgange?
I dit arbejdsliv vil du altid møde mange forskellige typer og måder at tænke på – hvordan får vi forskellighed til at blive en styrke i stedet for en frustrerende proces af misforståelser og uenigheder? Hvordan opnår vi højere kvalitet i stedet for at sabotere samarbejdet?

Kursusprogram

Deltagernes ønsker og behov er udgangspunkt for kursets program. Hvilke emner, vi kommer ind på, hvor meget emnerne fylder, og hvornår vi kommer ind på dem, afhænger af deltagernes behov og ønsker.

Det følgende er et eksempel på, hvordan et program kan se ud.

Kl.  9 – 12
Dagen starter med at selve rammen for supervisionen introduceres. Du kommer til at lære en ny effektfuld måde at give respons til andre på, så alle hver især kommer til at få tydeliggjort egne udfordringer, strategier og styrker.
Første halvdel af deltagerne får gruppesupervision på deres specifikke udfordringer. Deltagerne skiftes til at være fokusperson i en gruppesupervision, hvor alle deltagere aktivt giver respons og kommer med perspektiver på fokuspersonens tema.

Kl. 12.45 – 16
Anden halvdel af deltagerne får gruppesupervision på deres specifikke udfordringer efter samme retningslinjer som formiddagens supervision. Vi trækker hovedlinjer og overordnede strategier frem, så alle går fra kurset med ny inspiration og konkrete idéer.
Til sidst danner vi et overblik over dagens temaer, pointer og nye strategier. Dagen afsluttes med udarbejdelse af individuelle handleplaner samt evaluering.

Pris og praktisk

Pris når kurset holdes hos os:
1 dags kurser koster 23.000 kr.

Prisen inkluderer lokaler, morgenmad, frokost, te/kaffe, chokolade, materialer mv.

Pris når kurset holdes hos jer:
1 dags kurser koster 18.000 kr.

Prisen forudsætter, at I sørger for alt det praktiske. Men vi kan sørge for deltagermaterialer, mapper, blokke og kuglepenne for kr. 1.500 pr. kursus.
Udenfor København tillægges transport efter statens takst.

Lokaler:
Hos MBK tilbyder vi inspirerende kursuslokaler i hjertet af København.
Vores flotte kursuscenter er beliggende i Pilestræde 61, 1112 København K (50 meter fra Rundetårn og 500 meter fra Nørreport).
Vi anbefaler at kurset holdes hos os, da vores lokaler er indrettede til kurser, og vi har styr på lokalet, det tekniske udstyr og materialerne.
Desuden sørger vi for god forplejning i løbet af dagen startende med morgenmad og frugt – lækker frokost – til kaffe/te og eftermiddagschokolade.
Kurset giver en teambuilding-effekt og skaber netværk, når kursusdeltagerne kommer ud til “lidt luksus” uden at skulle på kontoret i pauserne.

Kurset kan naturligvis også afholdes i jeres egne lokaler eller på en anden lokation efter jeres ønske. Kurset kan også arrangeres som internat.

Varighed og tid:
Dette opfølgningskursus har 1 dags varighed.

Deltagerantal:
Kurset har et maksimum deltagerantal på 6 personer. Kontakt os ved spørgsmål.

Ovenstående priser er eksklusiv moms.

Har du spørgsmål til dette kursus, så udfyld venligst formularen nedenfor og vi vender tilbage snarest muligt.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Kontakt os

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

15585

Tilmeld vores nyhedsbrev

MBK A/S er Danmarks bedst evaluerede kursusvirksomhed og nr. 1 i kategorierne "Karriere og Uddannelse" og "Konference, Kursus & Mødelokaler" på Trustpilot.

 

Du kan altid afmelde dig vores nyhedsmail via mail@mbk.dk eller www.mbk.dk/persondata.