+45 3543 4474 mail@MBK.dk

Det dynamiske samarbejde

Vil du gerne være den samarbejdspartner, som skaber fremdrift og tillidsskabende relationer? Har du lyst til at få redskaber til at arbejde fleksibelt, målrettet og at kunne tilpasse dig mange forskellige fagligheder og situationer?
Vil du gerne udnytte potentialet i dine tværfaglige samarbejdsrelationer? Vil du være bedre til at påvirke dine omgivelser gennem autenticitet og tydelighed?
Ønsker du at kunne melde klart ud? Ønsker du at holde dig selv og andre ansvarlige for at være konstruktive i jeres konfliktløsning?

Det dynamiske samarbejde

Kurset i dynamisk samarbejde er for alle som ønsker at sætte fokus på egen evne til at indgå konstruktivt i et samarbejde.

Udbytte:

 • Redskaber til at skabe succesfulde samarbejdsrelationer.
 • Styrke til at fastholde en ansvarlig og fremadrettet kommunikation.
 • Evnen til at se hvad der er på spil i samarbejdsrelationer.
 • En fleksibel og nuanceret tilgang til nye måder at arbejde på.
 • Nye metoder til tværfaglig kommunikation og samarbejde.
 • Redskaber til at kunne handle konstruktivt i konflikter.

Indhold:

 • Systemisk spørgeteknik – afdæk 360 grader af sagen og kom hele vejen rundt.
 • Sprogets betydning for direkte kommunikation.
 • Konstruktive feedbackmetoder til at justere samarbejdet.
 • Aktiv lytning – bliv bedre til at høre hvad den anden siger og mener.
 • At sætte dig i den andens sted og forstå den andens perspektiv.
 • At holde fast i, at problemet er problemet, og ikke at personen er problemet.
 • Redskaber til at bevare overblikket og roen i pressede samarbejdssituationer.
 • Fleksibel tænkning og værdien i tværfaglige samarbejder.
 • Indblik i egne styrker og udfordringer – og muligheder.
 • Hvordan arbejdes med forskellige fagligheder og måder at arbejde på.

Form:

Kurset bliver en blanding af korte oplæg, diskussioner og træning gennem praktiske øvelser og virkelighedstræning. Du kommer til at bruge dine egne erfaringer, at øve dig i teknikker og få nye ideer. Der forventes stor deltageraktivitet.

Kursusindhold

Sprogets betydning for direkte kommunikation
Hvordan kan jeg formulere mig, så jeg direkte og respektfuldt giver udtryk for mine meninger og idéer? Hvordan præsenterer jeg mine idéer for andre, så de aktivt tager stilling til forslagene?

Konstruktive feedbackmetoder til at justere samarbejdet
Når noget i samarbejdet skal ændres for at jeg bidrager bedst muligt. Hvordan får jeg mine ændringsforslag sagt på en tydelig måde? Hvordan bevarer jeg en positiv og imødekommende tilgang til mine kollegaer? Hvordan giver jeg udtryk for min utilfredshed i visse aspekter af vores samarbejde?

Aktiv lytning
Hvordan træner jeg min lytning, så jeg rent faktisk hører hvad mine samarbejdspartnere siger, og ikke hvad jeg antager de vil sige? Hvordan forholder jeg mig nysgerrigt og åbent til perspektiver, der ligger langt fra min egen måde at tænke og forstå tingene på?

Systemisk spørgeteknik
Hvordan får jeg flere nuancer ind i min forståelse af den sag som den anden præsenterer? Hvilke spørgsmål skal jeg stille, så jeg får afdækket sagen mere dybdegående? Hvordan udforsker jeg sagen grundigt, inden jeg springer til konkrete løsningsforslag?

Kunsten at sætte sig i den andens sted
Hvordan bliver jeg bedre til at forstå den andens perspektiv? Hvordan træner jeg min evne til at forholde mig empatisk til andre? Hvordan kan jeg nærme mig den anden igen, hvis der er kommet distance i vores samarbejdsrelation?

Bevar overblik og ro
Hvad kan jeg helt konkret gøre for at holde hovedet koldt, når jeg står i pressede samarbejdsrelationer? Hvordan tager jeg hensigtsmæssige beslutninger, når situationer bliver anspændte, og jeg skal melde noget ud?

Det tværfaglige samarbejde
Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg møder samarbejdspartnere med andre fagligheder og tænkemåder end jeg selv? Hvordan skaber jeg effektive samarbejdsrelationer på tværs af fagligheder? Hvad er mine egne styrker og udfordringer som fagperson? Hvad er mine blinde vinkler i min måde at gå til opgaven på?

Kursusprogram

Deltagerne giver udtryk for deres ønsker og behov, hvilket er udgangspunktet for kursets program. Hvor meget emnerne fylder, og hvornår på dagen vi adresserer dem, afhænger af deltagerne. Det nedenstående er et eksempel på, hvordan programmet kan se ud.

Dag 1:
Kl. 9.00-12.00
Du får indblik i hvor betydningsfuldt sproget er for vores måde at samarbejde og forstå andre på. Formiddagen koncentrerer sig om måder at give direkte meddelelser og tilbagemeldinger, og vi træner metoder til at skabe en åben, direkte kommunikation med et minimum af misforståelser.

Kl. 13.00-16.00
Konstruktiv konflikt. Eftermiddagen fokuserer på, hvordan vi holder hovedet koldt i pressede situationer. Hvordan udnyttes pressede situationer bedst muligt, så vi finder de mest hensigtsmæssige løsninger? Du kommer til at træne, hvordan du forstår din samarbejdspartner bedst muligt. Desuden får du værktøjer til at undgå og nedtrappe konflikter, der kan ende i afbrudt samarbejde.

Dag 2:
Kl. 9.00-12.00
Samspil. Hvordan kan vi optimere vores bidrag til det gode samarbejde, så vi spiller hinanden gode? Hvad kan jeg selv gøre? Hvordan kan jeg være tro over for mine egne idéer og samtidig være åben overfor andres forslag?

Kl. 13.00-16.00
Tværfagligt samarbejde. Eftermiddagen koncentrerer sig om måder at forstå værdien i forskellige arbejdsgange og fagligheder. Hvordan opbygger man et stærkt team med mange forskellige idéer – og hvordan kan vi arbejde sammen ud fra vores forskelligheder?

Pris og praktisk

Pris når kurset holdes hos os:
2 dags kurser koster 38.000 kr.
1 dags kurser koster 21.000 kr.
½ dags træning koster 14.500 kr.

Prisen inkluderer lokaler, morgenmad, frokost, te/kaffe, frugt, chokolade, materialer, mapper osv.

Pris når kurset holdes hos Jer.
2 dags kurser koster 30.000 kr.
1 dags kurser koster 16.000 kr.
½ dags træning koster 10.000 kr.

Prisen forudsætter, at I sørger for alt det praktiske. Men vi kan sørge for mapper og kopiere deltagermaterialet for 1.500 kr. pr. kursus.
Udenfor København tillægges transport efter statens alm. takster. Ovenstående priser tillægges moms.

Lokaler:
Vi har lokaler på Pilestræde 61, som ligger 5 minutter fra Nørreport. Kurset kan afholdes i vores lokaler eller i jeres egne lokaler. Kurset kan også arrangeres som internat.

Vi anbefaler at kurset holdes hos os. Vores lokaler er indrettede til disse kurser. Vi har styr på mapper og materialer og det tekniske udstyr. Vi sørger for forplejningen i løbet af dagen med morgenmad, frugt, samt frokost og eftermiddags chokolade.

Kurset har en teambuilding-effekt og skaber netværk, når kursusdeltagerne kommer ud til “lidt luksus” uden at skulle på kontoret i pauserne.

Varighed:
Dette kursus holdes over 2 dage.

Deltagerantal:
Maks. 12 deltagere på et 2 dags kursus.

Undervisere

Anna-Elise Bækkelund

Anna-Elise Bækkelund

Se profil

Har du spørgsmål til dette kursus, så udfyld venligst formularen nedenfor og vi vender tilbage snarest muligt.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Det dynamiske samarbejde tilbydes også som åbent kursus.

Se det her

Har du brug for hjælp?

Tilmeld nyhedsbrev

Vi accepterer Dankort.

Vi accepterer Dankort.

Pilestræde 61. 1., 1112 København K, Danmark
mail@MBK.dk Tlf. 3543 4474
MBK
MBK A/S logo
15585

Tilmeld vores nyhedsbrev

MBK A/S er Danmarks bedst evaluerede kursusvirksomhed og nr. 1 i kategorierne "Karriere og Uddannelse" og "Konference, Kursus & Mødelokaler" på Trustpilot.

 

Du kan altid afmelde dig vores nyhedsmail via mail@mbk.dk eller www.mbk.dk/persondata.