EN NY VIDENSKAB OM MENNESKET

Dette foredrag er ikke længere tilgængeligt.

Hjerneforskningen er så småt begyndt at tegne et billede af mennesket, som er radikalt anderledes, end hvad vi har været vant til fra andre videnskabelige discipliner. Hvor hjerneforskningen tidligere primært beskæftigede sig med at dokumentere, hvordan processer, som allerede var kendt fra f.eks. psykologien, forløber i hjernen, har studiet af menneskehjernen i de senere år ført til et nyt syn på mennesket som et fremadskuende væsen, der er fortrinsvis er styret af de visioner og forestillinger, vi gør os fremtiden.

Der er på en og samme tid tale om et opgør med forestillingen om, at vores handlinger og adfærd primært er styret af fortiden, f.eks. af vores genetik eller vores erfaringer, og et syn på mennesket, som trækker tråde tilbage til tidligere forestillinger fra filosofi, humanisme og sågar religion. Men hvordan spiller dette menneskesyn sammen med mere traditionelle forestillinger om mennesket, som vi f.eks. kender dem fra fra discipliner som psykologi, biologi og antropologi?

Foredraget tager udgangspunkt i temaer, som behandles i den anmelderroste bog HUMAN – På sporet af det menneskelige (2018), som bevæger sig i krydsfeltet mellem naturvidenskab og humanvidenskab.

Thomas Thaulov Raab
Thomas Thaulov Raab er forfatter til en lang række bøger om hjernen og mennesket, heriblandt Den foranderlige hjerne og den forunderlige bevidsthed (2015), 100 myter om hjernen (2017) og senest HUMAN. På sporet af det menneskelige (2018). Thomas har gennem flere år haft et tæt samarbejde med Peter Lund Madsen og er bl.a. hovedansvarlig for den faglige opdatering af bestselleren Dr. Zukaroffs testamente (“version 2.0”, 2019). Han har desuden virket som konsulent på en række videnskabelige teater- og tv-produktioner.

Dato, tid og sted
Torsdag den 8. oktober 2020 kl. 18.00-19.30 hos os i Pilestræde 61, 1112 København K (500 meter fra Nørreport).

15585

Tilmeld vores nyhedsbrev

MBK A/S er Danmarks bedst evaluerede kursusvirksomhed og nr. 1 i kategorierne "Karriere og Uddannelse" og "Konference, Kursus & Mødelokaler" på Trustpilot.

 

Du kan altid afmelde dig vores nyhedsmail via mail@mbk.dk eller www.mbk.dk/persondata.