Skriftlig formidling

todo

Skriv korrekt dansk – 1 dag

Kurset er for dig, der vil have styr på grammatikken for at give et godt, kompetent indtryk. Du bliver bedre til at skrive korrekt på dansk. Kurset er for dig, der er vokset op med dansk som hovedsprog.

todo

Skriv gode mails – 1 dag

Kurset er for dig, som ønsker at skrive gode og professionelle e-mails på jobbet og have nogle klare retningslinjer for, hvad der kendetegner gode e-mails. Lær at skrive logiske, klare og professionelle e-mails.

todo

Få styr på de kommaer – 1 dag

Kurset er for dig, som ønsker et mere sikkert greb om opbygning af sætninger og sammenhængen mellem dem. Kommalæren hænger uløseligt sammen med læren om sætninger. Du bliver bedre til det.

todo

Effektiv notat- og referatteknik – 1 dag

Kurset Effektiv notat- og referatteknik henvender sig til alle, der skriver eller skal til at skrive notater og referater og gerne vil blive bedre til det. Du er velkommen til at medbringe din computer.

Skriftlig kommunikation:

Kurser i skriftlig kommunikation fra MBK
Skriftlig kommunikation er blevet endnu vigtigere nu, hvor vi alle skriver meget mere, fordi så megen kommunikation foregår på e-mails og over nettet. Vores populære kurser i skriftlig kommunikation giver dig god basisviden og træning, så du kan manøvrere bedre og mere korrekt i det skriftlige danske sprog.

Vores kurser i skriftlig kommunikation er interessante, spændende, og lærerige. Underviserne er levende, inspirerende og engagerede og formår at gøre undervisningen i kurserne varieret og vedkommende.

Du får tryghed, sikkerhed og mulighed for at finde mere information
På kurserne får du mange henvisninger til de bedste bøger på området, og du får et overblik over de steder på internettet, hvor du kan finde oplysninger og en god, saglig information om at skrive et godt dansk, hvis du en dag kommer i tvivl.

Og kurserne er absolut ikke bare envejskommunikation. Du får masser af viden, men også mange øvelser, hvor du bliver trænet, så du får det, du lærer om skriftlig kommunikation ind under huden og får en ægte kompetence med tilbage til dit arbejde.

Det giver dig en god ballast og kompetence til at kunne skrive godt og professionelt i dit daglige arbejde og en god sikkerhed og tryghed til at kunne klare dine opgaver.

Det er vigtigt at kunne argumentere for den skriftlige kommunikation
Når du har været på et af vores kurser i skriftlig kommunikation, vil du være godt rustet til at kunne redegøre for, hvorfor du skriver som du gør. Du vil kunne argumentere for, hvad der et godt og korrekt dansk. Det kan give dig en stabilitet og tryghed til at give dig i kast med nye vanskelige skriftlige opgaver og styrke din personlige udvikling.

Kurset Få styr på de kommaer
Er du også i tvivl om de helt basale daglige kommaregler? Kommaet er uden tvivl det, der giver de rigtig mange problemer i stavningen for de fleste mennesker. Og du fremstår mere seriøs og professionel, hvis du får styr på dine kommaer.

Der er helt basale regler, hvor du kan tage udgangspunkt i kryds og bolle. Men det er godt at vide, hvor det danske sprog og den danske kommasætning er lige nu. Der er sket forandringer, men meget er også, som det altid har været i forhold til kommaer og tegnsætning. Det er vigtigt at kunne opbygge en sætning med korrekt kommasætning. Men hvad med de nye kommaer? Hvordan skal de sættes og hvornår skal de sættes? Hvordan er det med ledsætninger og bisætninger? Og skal der egentlig komma foran men?

Brug en dag på et kursus, som giver dig mulighed for at fange kommareglerne, så du kan skrive korrekt og godt og få dine budskaber igennem uden forstyrrelser. Få styr på hvordan det er med sammenhængen mellem sætninger og kommateringen. Få styr på grammatiske principper og hvordan du bliver god til at sætte kommaer.

Kurset Skriv gode mails
De fleste danskere skriver og får virkelig mange e-mails hver eneste dag på arbejde. Mange føler, at de drukner i mails, som de ikke har tid til at nærstudere for at finde ud af relevansen af. Derfor er det meget vigtigt, at du er virkelig god til at skrive klare og tydelige mails, der er nemme at læse og forstå.

Det nytter ikke noget, at du bare skriver ud fra dit eget hoved og din egen logik, hvis den, der modtager din mail, ikke har samme hoved og logik som dig. Dine mails skal give mening for modtageren. Det er vigtigt, at du tager udgangspunkt i din modtager, og bruger et sprog og en logik, som passer til modtageren.

Men hvad er egentlig en god mail? Findes der klare regler for professionelle mails?

Ja det gør der! Og dette kursus i at skrive gode mails giver dig viden, regler og retningslinjer for, hvordan du kan skrive de gode, letforståelige mails, som modtagerne gerne vil læse.

Du lærer at skrive venligt, aktivt og interessant, så dine mails fanger modtagernes opmærksomhed, og giver dem lyst til at læse dine mails. Du lærer, hvordan du undgår at blive for jovial og for snakkende i mails – mails er skriftlige og anderledes end en telefonsamtale.

Men for korte og kontante mail kan udover at virke uvenlige også blive for vanskelige for modtageren at forstå, så der nemt kan opstå misforståelser, irritation eller ligegyldighed. Det er vigtigt, at du skriver professionelle mails, der er kompetente, venlige og imødekommende uden at blive ulogiske og sludrende. Det er en balance, som er mailens balance.

Brug en dag på noget af det vigtigste i dit arbejdsliv – at skrive gode, professionelle mails. Den tid, du investerer i kurset, får du og andre mangefold igen, når du bliver endnu bedre til at skrive klart, tydeligt, professionelt og forståeligt i dine mails.

Kursus: Skriv korrekt dansk
Kan du tillade dig at skrive som en brækket arm eller er det vigtigt, at du kan skrive et godt, professionelt og korrekt dansk? Skal du skrive, så andre kan forstå det, og er det vigtigt, at du forstår at formidle, stave og skrive, så modtageren ikke bliver forstyrret af alle mulige sproglige fejl og misforståelser?

På dette kursus i skriftlig kommunikation kommer du godt rundt i det danske sprog med grammatik, tegnsætning og stavning. Det er et kursus, hvor stavning og tegnsætning er i højsædet. Et kursus, hvor du får styrket din kompetence, professionalisme og din troværdighed.

Du får forklaringer på grammatiske regler og grammatiske misforståelser, så det bliver meget nemmere for dig at huske, hvordan du skriver et korrekt dansk. Du lærer at undgå irriterende fejl og at skrive et mere korrekt dansk.

Det skriftlige danske sprog har udviklet sig gennem tiden, og hvad der var korrekt dansk, da du gik i skole, er ikke nødvendigvis et godt korrekt dansk sprog mere. Der er sket en stor udvikling, som det er godt for dig at have overblik over, så du kan vælge en korrekt indfaldsvinkel til den måde, du vælger at skrive på.

Forklaringer og forståelsen af den historiske udvikling og den nyeste udvikling af de skrevne sprog er meget vigtig.
Men det er også vigtigt, at du får huskeregler, så du nemt og hurtigt kan komme videre, når du er i en skriftlig proces, hvor du skal have produceret tekster indenfor en given deadline.

Og det er meget vigtigt, at du kender de gængse faldgruber, de typiske skrivefejl og de mest almene overvejelser. Hedder det at lægge eller ligge? Går du op af en trappe eller op ad en trappe? Og hvordan er det med forkortelser? Skal der være punktum eller ej efter diverse forkortelser? Hvornår bruger du store og små bogstaver i forkortelser? Hvad hvis det ikke er entalsforkortelse, men flertal?

Kurset Effektiv notat og referatteknik
At tage gode, relevante notater og skrive et referat, der kan bruges af alle fremover, er en kunst i sig selv. Men det er en kunst, der kan læres, så du kan spare en masse tid, fordi du ved, hvad du skal koncentrere dig om. Dem der læser referatet vil få også spare tid og få et større udbytte af dine referater.

På bare en enkelt dags kursus vil du lære, hvordan du tager notater, så du nemt og effektivt kan organisere, strukturere og opbygge et godt og brugbart referat.

Kurset Effektiv notat og referatteknik har 2 undervisere, så der er masser af afveksling, masser af eksempler og øvelser – og du får mulighed for at få ny viden og få trænet, så du reelt kan overføre det, du har lært, direkte til din hverdag, hvor du skal kunne skrive et godt og korrekt dansk.

Kurset Skriv godt og bliv læst
Skal du ofte skrive mails og andre tekster? Er det vigtigt for dig, at de bliver forstået og læst? Ved at deltage på dette kursus kan du hæve dit niveau, så modtagerne af det du har skrevet, vil læse med støre interesse og koncentration.

Du vil lære at skrive ud fra modtageren, så dine tekster bliver gode og bliver læst. Du vil lære, hvordan du bedst opbygger en tekst, der er modtagervenlig og afvekslende.

På kurset kommer underviserne også ind på, hvor det danske sprog er nu, og hvad der er god takt og tone i det skriftlige danske sprog. Du får masser sjove og interessante eksempler og lærer, hvad der er rigtigt og forkert, når du skal skrive og blive læst.

Kurset har 2 engagerede undervisere, hvilket udover afvekslingen giver mulighed for at komme mere i dybden og give individuel feedback og træning.

15585

Tilmeld vores nyhedsbrev

MBK A/S er Danmarks bedst evaluerede kursusvirksomhed og nr. 1 i kategorierne "Karriere og Uddannelse" og "Konference, Kursus & Mødelokaler" på Trustpilot.

 

Du kan altid afmelde dig vores nyhedsmail via mail@mbk.dk eller www.mbk.dk/persondata.